Σεμινάριο πιάνου με τη διεθνούς φήμης σολίστ Αγάθη Λεϊμονή

15/ΜΑΡΤΙΟΥ/2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 12:00 π.μ.

στην αίθουσα συναυλιών του Νέου Ωδείου Αλίμου (Καλαμακίου 58 & Ήρας 2, Άλιμος)

Το σεμινάριο αφορά σε ενεργούς συμμετέχοντες και σε ακροατές και απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε όσους αγαπούν το πιάνο.

Οι ενεργοί συμμετέχοντες στο σεμινάριο μπορούν να είναι:

  • Προκαταρκτικής Σχολής
  • Κατωτέρας Σχολής
  • Μέσης Σχολής
  • Ανωτέρας Σχολής

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει βασικές αρχές του πιάνου, δηλαδή τη σωστή στάση του σώματος, την δυναμική των χεριών, την ακρίβεια εκτέλεσης ηχοχρωμάτων, την σωστή χρήση του πεντάλ, τεχνικές παιξίματος και μουσικής ερμηνείας, καθοδήγηση όσον αφορά στη μελέτη, καθώς και άλλες πληροφορίες που θα ζητηθούν από τον εκάστοτε συμμετέχοντα.

Ακροατές:

Ακόμα και η ακρόαση ενός σεμιναρίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Για το λόγο αυτό δίνουμε την δυνατότητα παρακολούθησης/ακρόασης όλων των ωρών του σεμιναρίου σε όποιον επιθυμεί.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει συναυλία στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο επιθυμούν. Το σεμινάριο θα κλείσει με την κ. Αγαθή Λεϊμονή σε μια μοναδική ερμηνεία κλασικών έργων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, ενεργούς και μη, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης αντίστοιχα.

H Αγάθη Λεϊμονή γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε Δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα (τάξη: Γεράσιμου Κακαλή) και στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Bologna στην Ιταλία.( τάξη: Luigi Mostacci ) και Πτυχίο Φούγκας, (τάξη: Αντρέα Καρμπόνε) με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκός Σύνδεσμος).Μετεκπαιδεύτηκε κοντά στους Julia και Constantine Ganev και στην Ecole Normale στο Παρίσι, στην τάξη Perfectionnement της Germaine Mounier και της Young- Shin An. Έκανε μαθήματα και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια καθηγητών διεθνούς φήμης και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Πιάνου. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Ρωσία), έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες (Νάπολης, Μπολόνιας, Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Σλίβεν, Ρούσε, Αράντ, Σιμπιού και Μοντεβιδέο). Είναι μέλος και πρόεδρος πολλών κριτικών επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου, ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler- Ρόδος 2004′, του “Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου- Ρόδος 2004′, της “Διεθνούς Ακαδημίας Seiler- Ρόδος 2005′, του “Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Seiler-Ρέθυμνο 2006′, της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου Πόρου & του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου. Παράλληλα με τη σολιστική διαγράφει και παιδαγωγική σταδιοδρομία, διδάσκοντας από ηλικίας 16 ετών και ταξιδεύοντας με τους μαθητές της στο εξωτερικό, δίνοντας τους πλήθος μουσικών ευκαιριών και εμπειριών. Πάρα πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει τις ανώτατες διακρίσεις σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν επιτύχει σε μεγάλες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και ήδη διαγράφουν διεθνή σταδιοδρομία.

Από το 2007 είναι Καθηγήτρια της Schola Cantorum των Παρισίων, όπου πολλοί μαθητές της τα τελευταία χρόνια απέσπασαν τα ανώτατα Διπλώματα με τις υψηλότερες διακρίσεις.Από το 2010 είναι τακτική Καθηγήτρια της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας »Primavera Pianistica» του Βελγίου. Από το 2013 έλαβε τον τιμητικό τίτλο Visiting Professor στην Μουσική Ακαδημία Gnessin της Μόσχας και ξεκίνησε συνεργασία με την Ρώσικη Ακαδημία. Ως αναγνώριση της προσφοράς της στον παιδαγωγικό τομέα, της απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο της Unesco καθώς και το χρυσό μετάλλιο της Ένωσης Βουλγάρων Μουσικών για την επιτυχία των συμμετεχόντων μαθητών της στο Διεθνή Διαγωνισμό «Music and Earth», Σόφια 2006.Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.). Έχει διδάξει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή Σεμινάρια πιάνου και Διεθνείς Ακαδημίες Πιάνου σε χώρες της Ευρώπης και της Νοτίου Αμερικής.

Για επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Νέου Ωδείου Αλίμου στο τηλ. 2109836036 ή στο email: eleni_rap@yahoo.gr έως την Πέμπτη 27 Μαρτίου.        

 

EN EL