Οφέλη της Μουσικής Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και αγαπητοί μας σπουδαστές,

Μια νέα χρονιά με κέφι και πολλή μουσική ξεκινάει! Ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι  μαζί τη γοητεία του κόσμου των ήχων! Τα νέα τμήματα του Νέου Ωδείου Αλίμου προωθούν τη μάθηση τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Είναι μαγευτικό να ανακαλύπτουμε από μικρή ηλικία ότι «μαθαίνω μουσική» σημαίνει αντιλαμβάνομαι πολλές πτυχές της σπουδαίας αυτής τέχνης και επιστήμης, επιστρατεύοντας το πνεύμα, την ψυχή, το σώμα, όλη μου την ύπαρξη έστω και για λίγα λεπτά. Ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται τελείως διαφορετικά, καθώς η δημιουργικότητα και η πειθαρχία που απαιτεί η εκμάθηση μουσικού οργάνου και η θεωρητική γνώση της μουσικής είναι σημαντικά εργαλεία για την ικανότητα σκέψης και φαντασίας χωρίς την κατεύθυνση της εικόνας. Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να μπορείτε να δημιουργείτε ή να απολαμβάνετε κάτι που σας εκφράζει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλετε, απλά κλείνοντας τα μάτια και ακούγοντας σε μουσικούς ήχους και ρυθμούς τις συνειδητές ή ασυνείδητες σκέψεις σας! Πρόκειται για εκπαίδευση που ίσως δεν έχουμε άλλο τρόπο να βιώσουμε παρά μόνο μέσα σε ένα ιδανικό ωδειακό περιβάλλον και μάλιστα με ποικιλία ερεθισμάτων. Βέβαια, σε οποιαδήποτε ηλικία είμαστε, είναι εξίσου μαγευτική η ίδια εμπειρία και δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη μουσική, οπότε μην έχετε δισταγμούς! Πάνω από όλα θα διασκεδάσετε, συνδυάζοντάς το με τη μάθηση!

Όλα αυτά για να γίνουν αντιληπτά ίσως χρειαστεί κάποιος λιγότερα ή περισσότερα χρόνια φοίτησης στο ωδείο, όμως ας μην παραβλέψουμε και μια άλλη παράμετρο: Έστω και αν οι περισσότεροι δεν ξεκινούν τη φοίτηση με σκοπό να γίνουν επαγγελματίες μουσικοί, η πολύχρονη αυτή προσπάθεια είναι κατοχυρωμένη φοίτηση που αν ολοκληρωθεί με βάση την ύλη που απαιτείται από το ΥΠ.ΠΟ. παρέχει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα με πτυχία και διπλώματα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σκεφτείτε ότι είναι ένα σημαντικό εφόδιο για το μέλλον σας ή το μέλλον του παιδιού σας να υπάρχει εναλλακτική οδός στο άγχος εισαγωγής σε πανεπιστήμια και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την άλλη, ένα καλό ωδείο μπορεί επίσης να εξασφαλίσει την εισαγωγή σε μουσικά πανεπιστήμια και ανώτατες ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για όσους το επιλέξουν.

Είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία όλων των μαθημάτων και να κλείσουμε ένα δωρεάν ραντεβού γνωριμίας με τους καθηγητές και το χώρο μας. Για πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας. Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Από τη Διεύθυνση του Ωδείου

EN EL